Dojrzałość od kuchni - 2019
Realizowany przez:
Cel:
Celem projektu, poprzez realizację działań twórczych, jest rozwinięcie u młodzieży umiejętności, w tym kompetencji społecznych.
Odbiorcy projektu:
grupa 16 osób w wieku 13-19 lat z Zespołu Szkół Specjalnych w Lubiążu.
Opis projektu:
Osią projektu jest organizacja przez młodzież warsztatów kulinarnych, poprzedzonych spotkaniami z dietetykiem, lokalnym szefem kuchni oraz specjalistą od savoir-vivre. Młodzież ma okazję spojrzeć na środowisko, w którym żyje, z innej, ciekawszej perspektywy. Młodzi w projekcie łączą się w pary przyrządzając wcześniej zaplanowany posiłek i dokumentują jego przyrządzenie. Młodzi wydają „Przepiśnik” – książkę kucharską oraz organizują finałową kolację, która ma miejsce w siedzibie Związku Emerytów i Rencistów w Lubiążu.
Budżet projektu: 13 060,00 zł
Dotacja: 8 500 zł
Rocznik: 2019
Nitka: Regionalny Konkurs Grantowy
Miejska i Gminna Biblioteka Publiczna w Wołowie
Miejscowość: Wołów
Ulica, nr domu i lokalu: gen. Wł. Sikorskiego 8 m
Kod pocztowy i Poczta: 56-100 Wołów
Województwo: dolnośląskie
Powiat: wołowski
Adres strony internetowej: www.migbp-wolow.pl